Recepten

Op deze pagina vindt u momenteel enkele leuke recepten met waterplanten. Op den duur zullen er steeds meer recepten worden toegevoegd, en zullen ze worden onderverdeeld in categorieën of per soort. 

 

Riet - Phragmites australis

Rietwortelsalade (bron)
Ingrediënten:
300 gram rietwortels
60 gram radijs
40 gram zure room
zout naar smaak

Bereiding:

Was de wortels en kook ze in gezouten water. Snijdt ze in stukken van 2 cm. Voeg de radijs toe en drapeer met de zure room.

 

Lisdodde - Typha latifolia

Koude lisdoddesoep (bron)
Ingrediënten:
2 1/2 kopje amandelen
10 kopjes water
2 kopjes dun gesneden lisdodde scheuten
1/4 kopje munt, fijngesneden
sap van een 1/2 citroen
Bereiding:
Meng de amandelen (fijn gemaakt in een vijzel) met de 10 kopjes water en zet dit een nacht lang in de koelkast om goed in te laten trekken of op een koele plaats in de tent of kampeerplek. Pureer het mengsel en haal de brij door een kaasdoek. Vang zoveel mogelijk sap op. De pulp wordt niet meer gebruikt.
Meng het amandelsap met de munt, de citroen en de fijngesneden lisdoddescheuten en serveer koud. Een verbazingwekkend culinair recept.
 

Lisdodde - Typha latifolia

Lisdoddescheuten in bier (bron)
Ingrediënten:
Bier
½ kopje meel
½ kopje maismeel
Knoflook poeder, cayenne peper, gemalen peper en zout.
Lisdoddescheuten
Bereiding:
Vul een diepe smalle pan voor de helft met kokende olie. Verwarm hoog. Roer de ingrediënten door elkaar, niet te dun, niet te dik.. mix de bier met de meel en de kruiden en let daarbij dus op de substantie. Hou de lisdoddescheuten apart!
Als het mengsel klaar is overgooien in een hoog glas. Hier kunnen de scheuten dan in gedoopt worden. Laat ze goudbruin worden.