Eetbare Vijver is een initiatief van Keijsers Vijverecologie. De eetbare tuin is al geruime tijd een hot item in de tuinwereld. Steeds meer mensen beginnen een moestuin, of planten kruiden en fruitbomen in plaats van sierplanten. Tijdens mijn werk in de vijverwereld valt mij op dat er op dit gebied met waterplanten maar weinig wordt gedaan. Dit terwijl bij regulier vijveronderhoud meestal toch veel bruikbaar en eetbaar spul kan worden “geoogst”. Kennis omtrent de eetbaarheid van waterplanten is echter (nog) schaars.
Het doel van deze website is dat het op termijn een verzamelplaats kan worden van kennis over eetbaar en bruikbaar water (vijver) leven. De website staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar gaandeweg is het de bedoeling dat er steeds meer inhoud te vinden zal zijn. Hiervoor is inbreng van derden natuurlijk ook zeer welkom.
Let op: Eten uit de vijver of natuur is op eigen risico!
Dat gezegd hebbende wens ik u veel plezier op deze website!